ЦІНУЄМО

Верховенство Ісуса Христа

Ісус Христос є Спасителем, Головою та Будівничим церкви, тому усі свої цілі та завдання ми ставимо у відповідності з Його волею. Все що ми робимо – робимо як для Христа.

«...Христос Голова Церкви, Сам Спаситель тіла!» Єфесян 5:23

«...побудую Я Церкву Свою, і сили адові не переможуть її.» Матвія 16:18

«І все, що тільки робите словом чи ділом, усе робіть у Ім'я Господа Ісуса, дякуючи через Нього Богові й Отцеві.» Колосян 3:17
Біблія

Ми живем, приймаємо рішення на основі Слова Божого. Біблія – основний авторитет у всіх сферах життя та служіння.

«Усе Писання Богом надхнене, і корисне до навчання, до докору, до направи, до виховання в праведності,» 2 Тимофія 3:16

«Якщо Ви Мене любите, Мої заповіді зберігайте!» Івана 14:15

«Слово Христове нехай пробуває в вас рясно, у всякій премудрості.» Колосян 3:16
Молитва

Молитва – це вираження нашої любові та залежності від Бога. Будь-яке служіння починається з молитви. Молитва важливіша за нашу діяльність.

«Не просили ви досі нічого в Ім'я Моє. Просіть і отримаєте, щоб повна була ваша радість.» Івана 16:24

«Ні про що не турбуйтесь, а в усьому нехай виявляються Богові ваші бажання молитвою й проханням з подякою.» Филипян4:6

« Будьте тривалі в молитві, і пильнуйте з подякою в ній!» Колосян 4:2
Особисте спілкування з Богом

Особисті тісні стосунки з Богом кожного християнина є основою всього іншого в житті та служінні.

«Люби Господа Бога свого всім серцем своїм, і всією душею своєю, і всією своєю думкою. Це найбільша й найперша заповідь.» Матвія 22:37-38

«Я Виноградина, ви галуззя! Хто в Мені перебуває, а Я в ньому, той рясно зароджує, бо без Мене нічого чинити не можете ви.» Iвана 15:5

«Бо Я милости хочу, а не жертви, і Богопізнання більше від цілопалень.»
Осія 6:6
Духовні дари

Ми віримо, що Бог дав дари своїм дітям для служіння в церкві, тому створюємо умови, щоб кожен міг розвивати свої дари і здібності. Служіння будуємо згідно духовних дарів.

«І кожному дається виявлення Духа на користь.» 1 Коринтян 12:7

«Так і ви, що пильнуєте про духовні дари, дбайте, щоб збагачуватись через них на збудування Церкви!» 1 Коринтян 14: 12

«Служіть один одному, кожен тим даром, якого отримав, як доморядники всілякої Божої благодаті.»
1 Петра 4:10
Божий стандарт успіху

Ми обережно підходимо до оцінки свого служіння. Ми віримо, що людина оцінює зовнішнє а Бог оцінює те, що не бачить людина. Тому розуміння успіху для нас – це вірність Богу у всьому, що ми робимо.

«...Бо Бог бачить не те, що бачить людина: чоловік бо дивиться на лице, а Господь дивиться на серце.» 1 Самуіла 16:7

«Гаразд, рабе добрий і вірний! Ти в малому був вірний, над великим поставлю тебе, увійди до радощів пана свого!» Матвія 26:21

«Нехай кожен нас так уважає, якби служителів Христових і доморядників Божих таємниць; а що ще шукається в доморядниках, щоб кожен був знайдений вірним.»
1 Коринтян 4:1-2
Благодать та свобода у Христі

Ми вчимо про безумовну Божу любов та прощення в Ісусі Христі. Тому ми цінуємо свободою, яку маємо у Христі – свободу від гріха, від традицій та умовностей.

«Христос для волі нас визволив. Тож стійте в ній та не піддавайтеся знову в ярмо рабства!» Галатам 5:1

«і нас, що мертві були через прогріхи, оживив разом із Христом, спасені ви благодаттю,» Ефесян 2:5

«Бо ви, браття, на волю покликані, але щоб ваша воля не стала приводом догоджати тілу, а любов'ю служити один одному!»

Галатам 5:13
Простота

Для нас важливі сердечна простота і щирість у поклонінні, служінні та стосунках. Церковні структури існують, щоб служити розвитку церкви, ми відкидаємо усе зайве!

«Хто ходить в простоті своїй, боїться той Господа, а в кого дороги криві, той погорджує Ним» Приповістей 14:2

«І кожного дня перебували вони однодушно у храмі, і, ломлячи хліб по домах, поживу приймали із радістю та в сердечній простоті,»Дiї 2:46

«та й сказав: Поправді кажу вам: коли не навернетесь, і не станете, як ті діти, не ввійдете в Царство Небесне! Отже, хто впокориться, як дитина оця, той найбільший у Царстві Небеснім.»
Матвія 18: 3-4
Стосунки сповнені любові

Основою для наших стосунків один з одним є відношення Бога до своїх дітей, яке проявляється в безумовній любові та прийнятті. Ми покликані будувати стосунки один з одним, в сім'ях, церкві, суспільстві на основі безумовної любові, прийняття та довіри. Стосунки важливіші за цілі!

«Приймайте тому один одного, як і Христос прийняв нас до Божої слави.» Римлян 15:7

«Отож, пильнуймо про мир, та про те, що на збудування один одного!» Римлян 14:19

«А ви один до одного будьте ласкаві, милостиві, прощаючи один одному, як і Бог через Христа вам простив!»
Єфесян 4: 32
Церква, як сім'я

Ми служимо кожній сім'ї в цілому зміцнюючи сімейні цінності (включаючи всі покоління). Ми цінуємо церквою, як нашою духовною сім'єю. Для нас важлива активна участь кожного в житті церкви. Ми цінуємо особливу домашню атмосферу, в якій кожен почувається частиною великої дружної сім'ї.

«Отже, ви вже не чужі й не приходьки, а співгорожани святим, і домашні для Бога,» Ефесян 2:19

«І уважаймо один за одним для заохоти до любови й до добрих учинків.» Євреям 10:24
Проповідь Євангелія

Ми визнаємо євангелизм як спосіб життя. Ми спасенні, щоб розповідати іншим про спасіння через Христа. Христос є центром нашої проповіді.

«Ідіть за Мною, Я зроблю вас ловцями людей! Матвія» 4:19

«Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа,» Матвія 28:19

«Бо я не соромлюсь Євангелії, бо ж вона сила Божа на спасіння кожному, хто вірує, перше ж юдеєві, а потім гелленові.»

Римлян 1: 16